Kersttentoonstelling

Kerstgroepententoonstelling uit de collectie van Jacob Graansma

De kerstgroepententoonstelling zal dit jaar grotendeels bestaan uit groepen uit de collectie van Jacob Graansma. Hij werkt samen met Christian Wucherpfennig , een Duitse art-designer en fotograaf uit Kleve. Hij probeert zich hierdoor te onderscheiden van de doorsnee kerststallen tentoonstellingen, de reacties hierover zijn zeer positief juist door het onderscheid.Hij is in het bezit van ruim 200 groepen en objecten. De nadruk van zijn collectie ligt op oude groepen uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italie. Topstukken zijn o.a. een Napolitaanse groep van rond 1780   en ook een groep uit Klooster Maria Laach in de zgn. Beuroner Stil, van rond 1920, is zeer bijzonder.In principe zijn het allemaal oude groepen, veel handgesneden unieke exemplaren, maar ook een collectie oude papieren vouwkrippen. Bij vele is een passend kastje gemaakt zo ook b.v. voor een theaterkrip uit 1880 is een soort van theater gebouwd. Bij andere groepen is een passende achtergrond gemaakt, waarbij wordt gekeken naar de stijl en uitstraling van de groep.Jacob bouwt de groepen op en verzorgt de achtergronden en Christian Wucherpfennig is verantwoordelijk voor het schilderen van landschappen e.d. Dit kan zijn een traditionele stal, maar ook een ruine of een kapel. In de expositie is verder een kastkrippe die is gebouwd over de verkondiging van de engel aan Maria en ook de vlucht naar Egypte. Ook de stal in de vorm van een Niederrheinische Bauernhof is een lust voor het oog.

Tevens zijn er een prachtige, handgemaakt Kerstdoeken te bewonderen.

“Kerst op de Kranenburg” is geopend vanaf vrijdag 6 december t/m zondag 12 januari, iedere dag behalve 1ste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, van 12.00 tot 17.00 uur. Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg/Vorden. Entree € 5,00, kinderen tot en met 12 jaar en bezitters van de museumkaart gratis toegang. Meer info www.heiligenbeeldenmuseum.nl

Woensdag 18 december geopend tot 21.00 uur met om 19.30 uur Adventsconcert "Sing Noël" door gospelkoor Inspiration-Vorden o.l.v. Piet Piersma.